CHP'de bir çok il için isimler belli oldu

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 02 Aralık 2008 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - CHP yönetimi birçok ilde adaylarım netleştirirken Trabzon, Aıtvin, Mersin, Muğla, Çanakkale ve Edime belediye başkanlarının yeniden aday gösterileceği bildirildi. Antalya'da eski Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydm'm adı Öne çıkarken, Kırşehir'de eski ÖDP yöneticilerinden Yıldırım Kaya, CHP'den belediye başkan adayı olmaya hazırlanıyor.

CHP yönetimi, bazı illerle İstanbul'daki 22 ve Ankara'daki 12 ilçede belediye başkan adayını belirledi. İstanbul'da Ercan Karakaş büyükşehir belediye başkan adayı olmak istediğini açıklarken Cam Kozlu, İl Başkanı Gürsel Tekin, İstanbul Milletvekili Mehmet Sevi-gen'in de adları kulislerde geçiyor. İstanbul'da Kadıköy, Beşiktaş ve Büyükçekmece'de görevdeki belediye başkanlarına "devam" denilirken, Bakırköy de MYK üyelerinden Er-san Toprak, Bayrampaşa'da Bahri Sipahioğlu, Sultanbeyli'de de Osman Nuri Bedir'in aday gösterilmesi bekleniyor. CHP lideri Deniz Baykaî İzmir'de ısrarlara karşın adayını açıklamadı. Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'mm yanı sıra eski bakanlardan Hakan Tartan, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'm da adı belediye başkan adayları arasında geçiyor.

Çankaya popüler ilçe

CHP'de 12 ilçenin adayı açıklanırken Çankaya ilçesi için ise çok sayıda isim geçiyor. îl Başkanı Yaşar Çatak da Çankaya belediye başkan adayı olmak için görevinden istifa etti. Çankaya ilçesi İçin eski Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, sendikacı Yaşar Seyman, TMMOB eski başkanlarından Bülent Tanık'm da adlan geçiyor. Yüksel Işık da, Çankaya belediye başkan adayı olmak için belediyedeki görevinden istifa etti.

CHP, Gaziantep'te Mustafa Yılmaz, Kocaeli'nde Sefa Sir-men gibi eski milletvekilleri ile yarışa katılıyor. Muğla'da belediye başkam Osman Gürün, Çanakkale'de Ülgür Gökhan, Trabzon'da Volkan Canalioğ-lu, Mersin'de Macit Özcan, Edirne'de Hamdi Sedefçi, Artvin'de Emin özgün'ün yeniden aday gösterilmeleri kesinleşti. Kahramanmaraş'ta Rıfat Kabakçı, Zonguldak'ta İsmail Eşref, Yalova'da Ertan Şener, Tokat'ta Halil İbrahim Bozdemir, Niğde'de NadiÖzdamar, Giresun'da Kerim Aksu'nun aday gösterilmesi bekleniyor. Adana'da AKP'den istifa eden belediye başkanı Aytaç Durak'a sıcak bakılmıyor. Adana'da Sanayi Odası Başkanı Ümit özgümüş ve eski milletvekili Sedat Doğan'ın adı geçiyor. Seyhan için de Tuncay Karaytuğ ile Sedat Doğan'm adlan konuşuluyor. Hatay'da İris Şentürk, Nihat Matkap; Akdeniz Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Özgen'in adları öne çıktı. Îİ Başkam Ömer Melli de aday olmak için istifa etti, ancak CHP lideri Baykal bunu işleme koymadı. Amasya'da Orhan Şahin; Aydın'da AKP'den seçilen ancak daha sonra istifa eden belediye başkanı İlhamı Ortekin ile Mustafa Müftüoğhı ve Cem Cemil Öztürk'ün adları aday adayı olarak anılıyor. Kırşehir'de eski ÖDP yöneticilerinden Yıldırım Kaya CHP adayı olarak seçime girmeye hazırlanıyor. Öğretmen olan Kaya, aday olmak için dün görevinden istifa etti. İğdır'da Nâzım Karadağ. Bursa'da Kr-tuğruî Yalçmbayır'ın adı gündeme geldi, ancak Yalçmbayır "aktif siyaseti düşünmediğini" söyledi.

CHP, Eskişehir ve Ordu'da sıkıntılı bir arayış sürecine girdi. Büyükerşen'in CHP'den aday olmayı kabul etmemesi durumunda aday çıkarılacağı bildirildi. CHP yönetimi, Eskişehir Tepebaşı ve Oduııpazarı belediye başkan adaylarını da açıklayarak Büyükerşen' e mesaj gönderdi. Ordu'nun DSP'li belediye başkam Seyit To-run'un CHP'den aday olması girişimleri de sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber